Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Det nye Nasjonalmuseet ligger sentralt i Oslo, og inneholder hele Norges samling av kunst, kunsthåndverk, arkitektur og design. Lørdag 11. juni åpner dørene for publikum. (Foto: Iwan Baan)

Nasjonalmuseet åpner snart!

Hennes Majestet Dronning Sonja klipper snoren når det nye Nasjonalmuseet åpner 11. juni 2022.
Norges nye nasjonalmuseum åpner lørdag 11. juni klokken 13.00. Her kan man oppleve eldre og moderne kunst, arkitektur, design, kunsthåndverk og samtidskunst, alt samlet under samme tak.
Før åpningen blir det en markering på Museumsplassen foran museet fra klokken 12.00. Det blir musikk, taler og

Foto: Iwan Baan

Ordførere får sniktitt i Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet åpner 11. juni. I den anledning har Nasjonalmuseet i samarbeid med Oslo kommune, invitert til markering i Oslo 7. juni –i henholdsvis Nasjonalmuseet og Oslo Rådhus.
Mellom 12.00 og 15.00 vil 250 ordførere fra hele landet få en sniktitt på det nye museet og mulighet til å finne verk fra sine hjemtrakter.
Nasjonalmuseets samling rommer 400.000 gjenstander. I samlingen finnes i

Vinnere av Stiftelsen Scheiblers priser i design og kunsthåndverk 2021

Vinnere av Stiftelsen Scheiblers priser i design og kunsthåndverk 2021

Stiftelsen Scheibler har i samarbeid med Nasjonalmuseet gleden av å invitere pressen til utdelingen av Scheiblers priser i design- og kunsthåndverk for 2021, hver på kr 250 000,-. Prisen i kunsthåndverk går til Olaf Tønnesland Hodne og prisen i design går til Vilde Hagelund.
- Stiftelsen Scheiblers priser innen design og kunsthåndverk har siden 1993 årlig blitt utdelt, først i Kunstindustrimuse

«Det nye Nasjonalmuseet», Orfeus forlag/Nasjonalmuseet. Redaktør: Audun Vinger. Formgitt av Kørner & Ludvigsen. Foto: Nasjonalmuseet / Ina Wesenberg

Ny utgivelse: Det nye Nasjonalmuseet

Boka "Det nye Nasjonalmuseet" utgis nå av forlaget Orfeus og Nasjonalmuseet i forbindelse med åpningen av det nye museet. Redaktør og hovedforfatter er Audun Vinger. Boka inneholder blant annet intervjuer med kunstnerne Ahmed Umar og Maria Pasenau, og tekster av Vigdis Hjorth og Bjørn Hatterud.

Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet

Ny utstilling på Nasjonalmuseet - Arkitektur: Scandinavian design og USA 1890-1980

Nasjonalmuseet - Arkitektur
18. mars - 7. august 2022

Utstillingen Scandinavian design og USA 1890-1980 undersøker forholdet mellom skandinavisk og amerikansk design i det 20. århundre.
Her tematiseres kulturutveksling på tvers av Atlanteren over en periode på nitti år.
- De fleste vil trolig finne en leke, et møbel, eller et klesplagg de kjenner igjen, sier direktør ved Nasjonalmu

Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet

Invitasjon: pressevisning Scandinavian Design & USA 1890-1980

Nasjonalmuseet - Arkitektur
18. mars – 7. august
Pressevisning onsdag 16. mars, 11.00-13.00

I denne utstillingen får vi oppleve nesten hundre år med design. Dette er uttrykk som er blitt til gjennom reiser og møter mellom Skandinavia og USA.
Utstillingen er fylt med industridesign, leker, grafisk design, tekstiler, klær samt møbler. Utstillingen byr på både gjenkjennelse og overra

Det nye Nasjonalmuseet åpner dørene 11. juni 2022. Foto: Nasjonalmuseet / Iwan Baan

Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Internasjonale stornavn som Frida Kahlo, Mark Rothko, Laure Prouvost, Louise Bourgeois og Grayson Perry, og nordiske kunstnere og arkitekter som Harriet Backer, A K Dolven og Wenche Selmer er noe av det man kan oppleve i Nasjonalmuseet i de kommende årene. Nå kan Nasjonalmuseet presentere 31 av utstillingene og prosjektene som skal vises i museet fra 2022 til 2025.

– Vi er stolte av å kunn

Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuseet

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Fredag 11. februar lanserer Nasjonalmuseet utstillingsprogram for åpningsåret 2022 til 2023. Det blir også presentert smakebiter fra påfølgende år.
Det blir et pressemøte i det nye museet, der direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist vil presentere store deler av de kommende årenes program og svare på spørsmål. Det blir også muligheter for en kort omvisning i deler av museet et

En plan for å åpne, utvikle og verne Nasjonalgalleriet – del 2

En plan for å åpne, utvikle og verne Nasjonalgalleriet – del 2

Mulighetsstudie foreslår at Nasjonalgalleriet gjøres til en tverrfaglig samarbeidsarena for landets museer og relevante fagmiljøer.
Sparebankstiftelsen DNB og Nasjonalmuseet har fått ansvar for å lede og finansiere arbeidet med en mulighetsstudie for Nasjonalgalleriet. Prosjektleder Martin Eia-Revheim, som er ansatt i Sparebankstiftelsen DNB, startet arbeidet i januar 2019, på oppdrag fra Kult

Fra framføring av «Family» av Francesca Grilli, Van Abbe Museum, Eindhoven. Foto: Alessandro Sala.

Nasjonalmuseet søker syngende familie

Nasjonalmuseet og Francesca Grilli leter etter en familie som er glad i å synge og som vil bli del av et performanceverk som skal fremføres første gang under åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo 11. juni neste år.

Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuseet

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Torsdag 2. desember lanserer Nasjonalmuseet utstillingsprogram for åpningsåret 2022 til 2023. Det blir også presentert smakebiter fra påfølgende år.
Det blir et pressemøte i det nye museet, der direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist vil presentere store deler av de kommende årenes program og svare på spørsmål. Det blir også en kort omvisning i museet etter presentasjonen.

Vis mer