Gå videre til innhold
Fra framføring av «Family» av Francesca Grilli, Van Abbe Museum, Eindhoven. Foto: Alessandro Sala.
Fra framføring av «Family» av Francesca Grilli, Van Abbe Museum, Eindhoven. Foto: Alessandro Sala.

Pressemelding -

Nasjonalmuseet søker syngende familie

Nasjonalmuseet og Francesca Grilli leter etter en familie som er glad i å synge og som vil bli del av et performanceverk som skal fremføres første gang under åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo 11. juni neste år.

Sammen med den italienske kunstneren skal familien lage et sangverk inspirert av museumsbygget og kunsten som stilles ut. Alle slags sangere og alle slags familiekonstellasjoner er velkomne til å søke, så lenge minst tre generasjoner er med.

Verket «Family» handler om tid, representert ved generasjonene og deres ulike stemmer, og skal fremføres en gang i kvartalet i en periode på to år.

– Jeg liker idéen om at en familie kan ta eierskap til museet. Ved å feire sine favorittverk med sang blir de selv en del av institusjonen, sier Grilli.

Gudrun Eidsvik, formidlingskurator ved Nasjonalmuseet, forteller at Francesca Grilli gjennom sine performanceprosjekter jobber med å gjøre kunsten levende med og blant mennesker.

– Familien som velges får her en unik sjanse til å være noen av de første som får oppleve det nye Nasjonalmuseet innenfra, og ikke minst til å oppleve og fordype seg i og nyte gjenstandene i samlingspresentasjonen, sier hun.

Søknadsfristen er 15. desember og aktuelle familier vil deretter bli invitert til sangprøver. Informasjon om påmelding finnes på nasjonalmuseet.no/family-opencall.

Både Francesca Grilli og museets kuratorer er tilgjengelige for intervju. Kontakt kommunikasjonsrådgiver Rannveig Falkenberg-Arell på rannveig.falkenberg-arell@nasjonalmuseet.no/ 41479544 for dette eller andre forespørsler.

Lenke til utlysningsvideo: https://fb.watch/9smo54T1bH/
Embedkode for videoen er vedlagt som eget dokument.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Rannveig Falkenberg-Arell

Rannveig Falkenberg-Arell

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 414 79 544