Gå videre til innhold
Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet
Foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet

Pressemelding -

Invitasjon: pressevisning Scandinavian Design & USA 1890-1980

Nasjonalmuseet - Arkitektur
18. mars – 7. august
Pressevisning onsdag 16. mars, 11.00-13.00

I denne utstillingen får vi oppleve nesten hundre år med design. Dette er uttrykk som er blitt til gjennom reiser og møter mellom Skandinavia og USA.

Utstillingen er fylt med industridesign, leker, grafisk design, tekstiler, klær samt møbler. Utstillingen byr på både gjenkjennelse og overraskelser som trekker linjer mellom landene.

Dette er den første utstillingen som så grundig undersøker forholdet mellom skandinavisk og amerikansk design i det 20. århundre. Her går man i dybden på hvordan det transatlantiske forholdet mellom Skandinavia og USA resulterte i kulturarv på begge sider av dammen. 

Denne utstillingen kom i stand som et samarbeid mellom Nasjonalmuseet, Nationalmuseum i Stockholm, Los Angeles County Museum of Art og The Milwaukee Art Museum.

Scandinavian design & USA ble først vist ved Nationalmuseum i Stockholm, fra 14. oktober i høst til 9. januar i år. Etter at utstillingen har vært i Oslo, skal den videre til Los Angeles County Museum of Art.

Prosjektgruppen for utstillingen i Oslo har bestått av Denise Hagströmer, Gudrun Eidsvik, Lita Benedicte Ellingsen, Guro Elstad, Brynhild Slåtto og Thomas Flor.

Kontakter

Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358