Gå videre til innhold
Foto: Iwan Baan
Foto: Iwan Baan

Pressemelding -

Ordførere får sniktitt i Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet åpner 11. juni. I den anledning har Nasjonalmuseet i samarbeid med Oslo kommune, invitert til markering i Oslo 7. juni –i henholdsvis Nasjonalmuseet og Oslo Rådhus.

Mellom 12.00 og 15.00 vil 250 ordførere fra hele landet få en sniktitt på det nye museet og mulighet til å finne verk fra sine hjemtrakter.

Nasjonalmuseets samling rommer 400.000 gjenstander. I samlingen finnes ikoniske maleri som Tidemand og Gudes Brudeferd i Hardanger og Peder Balkes Fra Stetind, men også samtidskunst, design og arkitektur som har formet den norske hverdagen.

- Dette er Norges er største kunstsamling. Nasjonalmuseet er hele landets museum, og tilhører oss alle, sier direktør ved Nasjonalmuseet Karin Hindsbo.
- I den delen av Nasjonalmuseets samling som vises når museet åpner, er alle fylker og et hundretalls kommuner representert, gjennom kunstner eller motivvalg. I åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst, i Lyshallen, vises samtidskunst av kunstnere fra femti kommuner fordelt over landet, sier Karin Hindsbo.

Oslo kommune
Etter omvisningen i Nasjonalmuseet inviterer ordfører i Oslo, Marianne Borgen til middag i Oslo rådhus.

- Jeg er veldig glad for at landets ordførere får mulighet til å oppleve Nasjonalmuseet og oppdage sin kommunes tilknytning til museet. Selv om museet ligger i Oslo, tilhører det hele Norge. Jeg håper besøket kan bidra til å skape stolthet over egen hjemkommune og tilhørighet til hovedstaden, sier Marianne Borgen.

Om arrangementet
Ordførere fra 250 kommuner kommer - se vedlagt liste. Ønsker din redaksjon foto fra arrangementet i Nasjonalmuseet for eks, med lokal ordfører og lokalt verk, ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Alv Hågård Gustavsen.

Emner

Kontakter

Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 91676358

Relatert innhold