Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Det nye Nasjonalmuseet åpner dørene 11. juni 2022. Foto: Nasjonalmuseet / Iwan Baan

Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Internasjonale stornavn som Frida Kahlo, Mark Rothko, Laure Prouvost, Louise Bourgeois og Grayson Perry, og nordiske kunstnere og arkitekter som Harriet Backer, A K Dolven og Wenche Selmer er noe av det man kan oppleve i Nasjonalmuseet i de kommende årene. Nå kan Nasjonalmuseet presentere 31 av utstillingene og prosjektene som skal vises i museet fra 2022 til 2025.

– Vi er stolte av å kunn

Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuseet

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Fredag 11. februar lanserer Nasjonalmuseet utstillingsprogram for åpningsåret 2022 til 2023. Det blir også presentert smakebiter fra påfølgende år.
Det blir et pressemøte i det nye museet, der direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist vil presentere store deler av de kommende årenes program og svare på spørsmål. Det blir også muligheter for en kort omvisning i deler av museet et

En plan for å åpne, utvikle og verne Nasjonalgalleriet – del 2

En plan for å åpne, utvikle og verne Nasjonalgalleriet – del 2

Mulighetsstudie foreslår at Nasjonalgalleriet gjøres til en tverrfaglig samarbeidsarena for landets museer og relevante fagmiljøer.
Sparebankstiftelsen DNB og Nasjonalmuseet har fått ansvar for å lede og finansiere arbeidet med en mulighetsstudie for Nasjonalgalleriet. Prosjektleder Martin Eia-Revheim, som er ansatt i Sparebankstiftelsen DNB, startet arbeidet i januar 2019, på oppdrag fra Kult

Fra framføring av «Family» av Francesca Grilli, Van Abbe Museum, Eindhoven. Foto: Alessandro Sala.

Nasjonalmuseet søker syngende familie

Nasjonalmuseet og Francesca Grilli leter etter en familie som er glad i å synge og som vil bli del av et performanceverk som skal fremføres første gang under åpningen av det nye Nasjonalmuseet i Oslo 11. juni neste år.

Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuseet

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer utstillingsprogram

Torsdag 2. desember lanserer Nasjonalmuseet utstillingsprogram for åpningsåret 2022 til 2023. Det blir også presentert smakebiter fra påfølgende år.
Det blir et pressemøte i det nye museet, der direktør Karin Hindsbo og samlingsdirektør Stina Högkvist vil presentere store deler av de kommende årenes program og svare på spørsmål. Det blir også en kort omvisning i museet etter presentasjonen.

Detalj Girjegumpi (foto: Nasjonalmuseet/Ina Wesenberg)

Girjegumpi. Samisk arkitekturbibliotek

Med Girjegumpi skaper arkitekten og kunstneren Joar Nango et møterom om samisk arkitektur. Nangos nomadiske verk stilles nå ut i Nasjonalmuseet – arkitektur.

Da Joar Nango studerte ble han overrasket over hvor lite samisk arkitektur det var på arkitektpensumet. Som en reaksjon begynte han å samle. I dag består arkitekturbibliotek hans av over 400 bøker.

Verket omfatter både et biblio

Jimmie Durham, "Stone Top" (2003), Foto: Håkon Bergseth, Teknisk museum

Sand i maskineriet. Nasjonalmuseet på Teknisk Museum

I utstillingen Sand i maskineriet skapes uventede møter mellom kunst og teknologi.
Kunstverk fra Nasjonalmuseets samling sniker seg inn i Teknisk museums utstillinger fra 30. september. De 27 verkene skaper resonans og trigger undring og refleksjon, som stille kommentarer til temaene i den faste utstillingen.
Selv om sandkorn er bittesmå, kan de stoppe hele maskineriet. Det kan være irritere

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer åpningsdato

Invitasjon: Nasjonalmuseet lanserer åpningsdato

Nasjonalmuseet holder pressetreff i Lyshallen, på toppen av det nye Nasjonalmuseet, fredag 11. juni klokken 12.30-13.00.
Direktør Karin Hindsbo og kulturminister Abid Raja presenterer Nasjonalmuseets åpningsdato.Vennligst meld på journalist/fotograf til presse@nasjonalmuseet.no innen fredag 11. juni klokken 10.00.Media bes møte på Museumsplassen senest klokken 12.15.
Lanseringen av åpningsda

Beate Hølmebakk, «Hus for en ung kvinne I», 1995. Fra Virginia-serien. Foto: Nasjonalmuseet

Fire hus. Fire kvinner. Beate Hølmebakks arkitektur basert på litterære skikkelser


Beate Hølmebakks Virginia-serie (1995–2000) består av tegninger og modeller til fire hus som tar utgangspunkt i tolkning av fire litterære kvinneskikkelser.
De forseggjorte blyant- og tusjtegningene er blant norsk arkitekturhistories hovedverk innen sjangeren papirarkitektur og ble kjøpt inn til Nasjonalmuseet i 2020. Papirarkitektur er prosjekter som kun finnes som tegning og ikke er men

Vis mer