Gå videre til innhold
Jimmie Durham, "Stone Top" (2003), Foto: Håkon Bergseth, Teknisk museum
Jimmie Durham, "Stone Top" (2003), Foto: Håkon Bergseth, Teknisk museum

Pressemelding -

Sand i maskineriet. Nasjonalmuseet på Teknisk Museum

I utstillingen Sand i maskineriet skapes uventede møter mellom kunst og teknologi.

Kunstverk fra Nasjonalmuseets samling sniker seg inn i Teknisk museums utstillinger fra 30. september. De 27 verkene skaper resonans og trigger undring og refleksjon, som stille kommentarer til temaene i den faste utstillingen.

Selv om sandkorn er bittesmå, kan de stoppe hele maskineriet. Det kan være irriterende og frustrerende. Samtidig kan det også være nyttig å stoppe litt opp. Sand i maskineriet tvinger oss til å rense systemet og starte på nytt. Iblant kan det være det lille kornet som får oss til å se virkeligheten fra et nytt perspektiv og tenke nye tanker.

- Utstillingen handler om å skape uventede møter, å se kunsten i en ny sammenheng. Dette kan få publikum til å se ekstra nøye og reflektere over hvordan omgivelsene påvirker det vi ser. Det handler om å bryte med det vante og få i gang andre samtaler og forståelser av både Teknisk museums samling, men også vår egen, sier Stina Høgkvist, avdelingsdirektør samling ved Nasjonalmuseet.

Utstillingen er kuratert av Nasjonalmuseet og Teknisk museum i nært samarbeid.

—Dette er et utrolig spennende samarbeid hvor vårt publikum kan presenteres for noen av Nasjonalmuseets unike verk, samtidig som Nasjonalmuseets publikum kan ta turen til oss og kanskje bli litt teknisk inspirert. Det blir spennende å se om publikum finner alle kunstverkene mellom våre gjenstander. Det er moro at Nasjonalmuseet trigget på ideen om samarbeid og at vi kan bistå dem som arena mens de ferdigstiller sitt nye museum, sier Frode Meinich, direktør på Teknisk museum.

Kunsten kommer hjem

Sand i maskineriet inngår i «Kunsten kommer hjem», Nasjonalmuseets program for 2021. I løpet av året er publikum invitert til å oppleve sentrale verk fra museets samling på visningssteder som Kunstnernes Hus, Blaafarveværket, Dronning Sonja KunstStall og Teknisk Museum. Flere kjente verk har også dukket opp på uventede steder rundt omkring i landet.

- I hele år har Nasjonalmuseet sendt kunst fra samlingen rundt i landet. Man har kunnet oppleve den til fjells, på togstasjonen, under havoverflaten, i kirken og på flere store samarbeidsutstillinger. Nå er vi veldig glade for å kunne samarbeide med Teknisk museum om en utstilling som skaper uventede møter mellom samtidskunst og teknologi. Vi håper publikum benytter anledningen til å se samlingene til både Teknisk museum og Nasjonalmuseet på en ny måte, sier direktør for Nasjonalmuseet Karin Hindsbo.


Pressevisning onsdag 29. september 12.00 – 16.00
Utstillingen står fra 30. september til 24. april 2022

Les mer om utstillingen og se flere verk på Nasjonalmuseets sider.

Emner

Kategorier

Kontakter

Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358

Relatert innhold