Gå videre til innhold
Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo ønsker publikum velkommen til museets nye bibliotek. Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuset
Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo ønsker publikum velkommen til museets nye bibliotek. Foto: Børre Høstland/Nasjonalmuset

Pressemelding -

Nasjonalmuseets bibliotek og dokumentasjonsarkiv er nå åpent for publikum

Mandag 30. august åpnet Nasjonalmuseets bibliotek og dokumentasjonsarkiv for publikum. Biblioteket er en del av det nye Nasjonalmuseet ved Aker brygge, og har egen inngang fra Dronning Mauds gate 2.

– Biblioteket har en unik samling av kunstfaglig litteratur og arkivmateriale. Dette materialet er det viktig for studenter, forskere og hele kunstmiljøet å ha tilgang til. Derfor har vi ønsket å åpne så fort det kunne la seg gjøre, selv om ikke resten av museet er klart for publikum før 11. juni neste år, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Nasjonalmuseets biblioteksamling inneholder 150 000 bøker og 1300 norske og utenlandske tidsskrifter innenfor feltene billedkunst, kunsthåndverk, design, arkitektur, kunstteori, konservering og museologi. I tillegg har arkivsamlingene et omfattende dokumentasjons- og forskningsmateriale av stor kunst- og kulturhistorisk betydning.

I det nye biblioteket er det arbeidsplasser, stillelesesal, sittegrupper og studieceller som kan bookes ved behov.

– Nasjonalmuseets bibliotek og arkiv spiller en viktig rolle i utførelsen av vårt samfunnsoppdrag: å utvikle, forvalte, forske på, tilgjengeliggjøre og formidle Norges største samling av kunst, arkitektur og design. Derfor er jeg stolt og glad for at vi endelig kan åpne dørene til et flunkende nytt, flott og tilgjengelig kunstbibliotek. Jeg må også rette en stor takk til museets ansatte innen bibliotek og arkiv som har bidratt til å gjøre dette mulig, sier Hindsbo.

Biblioteket vil være åpent alle hverdager fra kl. 10-15. Fra 15. september er åpningstidene 10-16.

Emner

Kategorier

Kontakter

Simen Joachim Helsvig

Simen Joachim Helsvig

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 917 64 327

Relatert innhold