Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Ny utstilling i Museet for samtidskunst: «Like før. Sidsel Paaske (1937-1980)». Multikunstneren som aldri sparte på kruttet

«Vi spiller mens vi øver», var Sidsel Paaskes livsmotto. Gjennom sin korte, men mangfoldige karriere som kunstner, var Paaske på leting etter et usensurert og autentisk utløp for sin energi på tvers av tradisjonelle kvalitetsnormer. Pressevisning onsdag 19. oktober kl. 11. Påmelding til pressesjef elise.lund@nasjonalmuseet.no. Utstillingen åpner fredag 21. oktober.

Norsk natur på museum

Hva betyr naturen for deg? I utstillingen «NORSK NATUR» møtes norske Toril Johannessen og danske Tue Greenfort til samtale om naturen.

Oslo arkitekturtriennale: Hvor hører vi egentlig til?

Oslo arkitekturtriennale handler i år om hvilken tilknytning vi har til steder og fellesskap. Årets triennale presenterer to hovedutstillinger. Årets triennale presenterer to parallelle hovedutstillinger: «Om å komme til» i Nasjonalmuseet – Arkitektur og «Om å komme fra» i Norsk design- og arkitektursenter. De to utstillingene viser hvordan vår identitet og tilhørighet er i endring.

"Møbius dobbel"  2013 av Aase Texmon Rygh. Evighetskulpturen kan også forstås gjennom å la hånden følge den fysiske steinen. Foto: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet

​ Ny vandreutstilling i Nasjonalmuseets gallerinettverk fra oktober: Aase Texmon Ryghs hovedverker!

–Jeg forenkler for å nå frem til det grunnleggende og eksistensielle, sier Aase Texmon Rygh, som i en alder av 91 år får mer oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt enn noensinne. Vandreutstillingen «Aase Texmon Rygh. Evighetens form», skal på turné fra oktober, og første stopp er Sølvberget i Stavanger. Deretter skal utstillingen vises i Haugesund billedgalleri og Søgne prestegård.

Dóra Maurer, Reversible and Changeable Phases of Movements 5 (1972).

De unge giverne kommer!

En rekke internasjonale museer, som Tate og Guggenheim, har i de siste årene knyttet til seg et yngre publikum gjennom såkalte mesengrupper. Etter initiativ utenfra, kastet Nasjonalmuseet seg i fjor på bølgen og etablerte plattformen 20|20 for unge kunstentusiaster mellom 20 og 40 år som ønsker å lære mer om samtidskunst og samtidig bidra til å videreutvikle museets samling.

Om samarbeidet Canica – Nasjonalmuseet

Pressemelding fra Audun Eckhoff. Jeg har over tid hatt en god dialog med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen. Denne ønsker jeg skal fortsette direkte - ikke via pressen. Jeg har fått med meg siste utvikling i saken, og mener at Hagens reaksjon indikerer at han ønsker ro. Dette respekterer jeg.

Svært gode besøkstall for Nasjonalmuseet så langt i 2016

​Over 300 000 besøkende har så langt satt sine ben innenfor Nasjonalmuseets fire visningssteder i 2016. Dette gir en økning på 12,8 prosent fra totalt antall besøkende på samme tid i fjor. Det ligger an til at 2016 kan gi besøksrekord dersom publikum fortsetter å strømme til Nasjonalmuseet!

Utlysning av direktørstilling

Direktør Audun Eckhoff ved Nasjonalmuseet har en åtte års åremålskontrakt som utløper 25.3.2017. Styret har av prinsipielle årsaker besluttet en full utlysning av stillingen. Styret ved Nasjonalmuseet håper på en god tilgang av søkere, inkludert nåværende direktør.

Ny utstilling for barn: Lås opp og opplev banken!

Nyttårsaften 1835 brøt den berømte og beryktede mestertyven Ole Høiland seg inn i Norges Bank – nå Nasjonalmuseet – Arkitektur. I pengehvelvet der tyven klarte å bryte seg inn, som den eneste i bankens historie, vises nå utstillingen «Lås opp! Norges Bank 200 år». Utstillingen åpner under Norges Banks bursdagsfeiring på Bankplassen 19. juni.

Vis mer