Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

 Ny bok og utstilling om Sikkerhetsrådets sal - verdens viktigste rom, designet av Arnstein Arneberg, restaurert  mellom 2008 og 2013  med bistand fra Riksantikvaren som rådgivere i arbeidet. Foto Nasjonalmuseet

​Ny bok og utstilling om verdens viktigste rom - Sikkerhetsrådets sal i FN bygningen på Manhatten

Norsk arkitektur, design og kunst preger rommet der flere av vår tids viktigste beslutninger tas. Nå kommer boka og en utstilling i Nasjonalmuseet -Arkitektur om Sikkerhetsrådets sal, det norske rommet i FN-anlegget på Manhattan. Førvisning og bokpresentasjon for pressen: Onsdag 13. juni kl. 11.00, Nasjonalmuseet – Arkitektur, Bankplassen 3. Påmelding elise.lund@nasjonalmuseet.no

Nasjonalgalleriets store sommerutstilling viser over 200 arbeider av Gerhard Munthe. Her "Odin på Sleipner", akvarell, ca 1901. Foto: Dag Fosse /KODE Kunstmuseer og komponisthjem.

​Invitasjon til pressevisning: «Gerhard Munthe. Eventyrlig design»

Tid: onsdag 6. juni kl. 11, Nasjonalgalleriet Utstillingen er den største presentasjonen av Gerhard Munthes (1849–1929) design og kunstindustri på over hundre år, med mer enn 230 arbeider. Munthe var ikke bare en av Europas fremste art nouveau-kunstnere, med sine mange vikingmotiver og sterke fargebruk er han igjen høyst aktuell. Påmelding til pressesjef Elise Lund elise.lund@nasjonalmuseet.no.

I Langaardsalen i Nasjonalgalleriet stiller kunstneren Dag Erik Elgin  ut "Balance of Painters", 2011-2012 i dialog med de andre maleriene i rommet.  Elgins arbeider vises i Nasjonalgalleriet  fra 25. mai til 9.september.

​Museumsarbeid. Dag Erik Elgin viser malerier i Nasjonalgalleriet.

I sommer fra 24. mai får publikum en overraskelse i møtet med en litt uvanlig utstilling i Nasjonalgalleriets andre etasje: I dialog med noen av Nasjonalmuseets mest kjente kunstverk, presenteres malerier av kunstneren Dag Erik Elgin. Tittelen Museumsarbeid viser til kunstverkene som er i museets eie. I tillegg til at Elgins malerier tar for seg kunsten slik den presenteres i kunstmuseer.

 I Villa Stenersen som er en del av Nasjonalmuseet, vises  fra 5. mai  utstillingen  "Le Corbusier ved havet" . I utstillingen kan publikum gjøre seg kjent med reproduksjoner av  hans malerier, tegninger og fotografier. " Trois Baigneurs", 1935.

​Utstilling om Le Corbusiers nye retning som billedkunstner og arkitekt

Villa Stenersen, som er et av Nasjonalmuseets visningssteder, viser fra 5. mai utstillingen «Le Corbusier ved havet». Utstillingen presenterer Le Corbusiers arbeid som billedkunstner i perioden 1926–36, gjennom reproduksjoner av 15 av hans viktige malerier, skisser og tegninger. Utstillingen vise frem til 16. desember.

Har kunstfeltet i Norge en klasseutfordring?

Har kunstfeltet i Norge en klasseutfordring?

Har kunstfeltet i Norge en klasseutfordring? spør Fanfare i årets andre debatt i Nasjonalmuseets nye debattserie der museet og de inviterte tidsskriftene Fanfare, Subjekt og Kunstkritikk kaster et kritisk blikk på kunst- og kulturfeltet.

Vis mer