Gå videre til innhold
Ny utstilling på Museet på samtidskunst :  Camilla Løw. The Space of Shape-Time

Pressemelding -

Ny utstilling på Museet på samtidskunst : Camilla Løw. The Space of Shape-Time

I sommerens utstilling i Museet for samtidskunst presenterer Nasjonalmuseet en separatutstilling med Camilla Løw. Mesteparten av utstillingen består av nye skulpturer og en ny installasjon i museets mektige Banksal. ”Space of Shape-Time” åpner 9. juni og står til 26. august. 

Løws arbeider har et abstrakt formspråk som minner om modernistisk skulptur, minimalisme og konstruktivisme. Men Løw bryter med tradisjonen og arbeider med materialer og sammensetningene som gir assosiasjoner til arkitektur og design. De foretrukne materialene er betong, eiketre, metall og pleksiglass. Inspirasjon fra arkitektur, det urbane landskapet og populærkulturelle referanser ligger til grunn for Løws skulpturelle univers. Løw plasserer ofte skulpturene i grupper som forholder seg til rommet de opptrer i og til hverandre.

Camilla Løw setter sammen sine skulpturer av prefabrikerte deler og moduler. Hun stabler dem oppå hverandre, binder dem sammen med tau, lener dem mot veggen eller henger dem i en snører. Størrelse og skala bestemmes ut fra kroppslige relasjoner og er såkalt antropometrisk. Fargesettingen skaper variasjon når man beveger seg rundt skulpturen. Hun bruker primærfargene rødt, blått og gult, men også grønne, sorte og hvite farger forekommer og de påføres ublandet rett fra tuben. Bruken av betong går også igjen i Løws silketrykk i utstillingen. Utgangspunktet her er frottage tatt fra betongavstøpninger mot treverk av den typen man ofte finner i nedganger til t-banestasjoner.

Kurator for utstillingen er kurator Randi Godø.

Camilla Løw er kunstutdannet fra Glasgow  og har de senere årene vekket  stor internasjonal oppmerksomhet.  I 2004  stilte hun ut på  det anerkjente galleriet Sutton Lane i London. I 2007 ble hun  tildelt Statoil kunststipend i 2007.

 

 ”Camilla Løw. The Space of Shape-Time” inngår i museets serie av presentasjoner av sentrale yngre, norske samtidskunstnere hvor Matias Faldbakken, Marte Aas og Snorre Ytterstad er blant de tidligere utstilte.

  Vi inviterer til førvisning for pressen med kunstneren til stede torsdag 7. juni kl. 12 i Banksalen. 

 


Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Ole-Morten Fadnes

Ole-Morten Fadnes

Pressekontakt Konstituert kommunikasjonsdirektør +47 932 56 211
Simen Joachim Helsvig

Simen Joachim Helsvig

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 917 64 327
Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358
Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 924 04 969
Rannveig Falkenberg-Arell

Rannveig Falkenberg-Arell

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 414 79 544

Relaterte events