Gå videre til innhold
Karin Hindsbo har vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design siden juni 2017. Hun har denne uken gitt Nasjonalmuseets styre beskjed om at hun ikke ønsker et nytt åremål. (Foto: Ina Wesenberg / Nasjonalmuseet)
Karin Hindsbo har vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design siden juni 2017. Hun har denne uken gitt Nasjonalmuseets styre beskjed om at hun ikke ønsker et nytt åremål. (Foto: Ina Wesenberg / Nasjonalmuseet)

Pressemelding -

Karin Hindsbo takker for seg

Karin Hindsbo ønsker ikke et nytt åremål som direktør for Nasjonalmuseet når hennes nåværende periode utløper 1. juni 2023. Nå blir stillingen som direktør for Nasjonalmuseet lyst ut.

Siden juni 2017 har Karin Hindsbo vært direktør for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design.

Hun er ansatt i en åremålsstilling på seks år. I utgangspunktet kan åremålet forlenges med en ny periode av Nasjonalmuseets styre. Hindsbo har imidlertid allerede denne uken gitt styret beskjed om at hun ikke ønsker et nytt åremål i Nasjonalmuseet når hennes nåværende periode utløper 1. juni 2023.

- Det har ikke vært en enkel beslutning. Jeg er utrolig glad i mine kolleger og veldig stolt over hva vi har fått til med det nye Nasjonalmuseet. Det har vært seks spennende år med ekstrem omstilling og mye nybrottsarbeid. Vi har en storstilt jobb bak oss, og jeg føler meg svært privilegert over å ha fått lov til å lede denne, sier Karin Hindsbo.

- Siden åremålsperioden nærmet seg slutten, var det naturlig at begge parter evaluerte og diskuterte veien videre. Vi var enige med Hindsbo om at vi innen utgangen av januar skulle ha tenkt gjennom veien videre på hver vår kant. Når Hindsbo allerede nå har tatt sin avgjørelse, føles det riktig å så fort som mulig fortelle at en av Norges kuleste og mest spennende jobber innen kunst- og kulturfeltet er ledig fra sommeren, sier Nasjonalmuseets styreleder Maria Moræus Hanssen.

- Karin Hindsbo har gjort en imponerende jobb med å etablere det nye Nasjonalmuseet. Museet er en suksess, som høster internasjonal oppmerksomhet og tiltrekker seg et stort og imponert publikum. Hun har levert fullt ut, men vi respekterer hennes avgjørelse og ser nå frem til det hun og museet skal utrette også frem til sommeren, sier Maria Moræus Hanssen.

- Nå er det nye museet åpnet og på vei inn i en mer normal driftsfase. Til sommeren tenker jeg derfor det er fint å gi stafettpinnen videre. Etter 11 spennende år som direktør for norske kunstmuseer, har jeg lyst til å bevege meg videre og blant annet ta en videreutdanning innen omstilling og bærekraft. Da forlater jeg et museum og en samling i verdensklasse, fullt av dyktige medarbeidere som brenner for å gjøre kunsten tilgjengelig for alle, sier Karin Hindsbo.

  Hindsbo informerte tirsdag denne uken Nasjonalmuseets styre om sin beslutning.

  Hindsbo ble ansatt for å fullføre konsolideringen av de fem tidligere institusjonene som danner Nasjonalmuseet, for å skape felles retning og sørge for en vellykket åpning av det nye Nasjonalmuseet. Museet åpnet 11. juni og har siden hatt nesten 800.000 besøkende, og en rekke kritikerroste utstillinger.

  Nasjonalmuseets styre igangsetter nå umiddelbart prosessen med å rekruttere ny direktør. Nærmere informasjon om dette vil kommuniseres når det er klart.

  Karin Hindsbo fortsetter i jobben som direktør frem til åremålet utløper 1. juni 2023.

  Emner

  Kategorier

  Kontakter

  Ole-Morten Fadnes

  Ole-Morten Fadnes

  Pressekontakt Konstituert kommunikasjonsdirektør +47 932 56 211