Gå videre til innhold
Foto: Rune Bendiksen
Foto: Rune Bendiksen

Pressemelding -

Ingrid Røynesdal blir ny direktør i Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

– Med det nye Nasjonalmuseet har vi et museum i verdensklasse, og det er en stor oppgave å videreutvikle og ta det nye museet inn i fremtiden. Ingrid Røynesdal er en rutinert og moderne kulturleder, med meget god kjennskap til både norsk og internasjonalt kulturliv. Vi gleder oss til at hun skal lede og videreutvikle Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, sier Nasjonalmuseets styreleder Maria Moræus Hanssen.

– Røynesdal er samfunnsengasjert og svært ambisiøs på kunstens vegne, og dens potensiale til å nå bredt og bety mye i folks liv. Hun kan vise til sterke resultater i Oslo-filharmonien, både i orkesterets faglige utvikling og i dets møter med publikum, fortsetter Moræus Hanssen.

Ingrid Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013. Hun er utdannet statsviter og klassisk pianist, og har museumsbakgrunn som direktør for KODEs komponisthjem i Bergen i 2011–2013. Hun har styreerfaring fra blant annet Aschehoug forlag, Talent Norge, VGTV og arbeidsgiverforeningen Spekter.

– Jeg har fulgt tilblivelsen av det nye museet og er svært imponert over hva virksomheten har fått til. Museets resultater er inspirerende – både hva gjelder publikumstall og det kunstneriske programmet. Og museets samling av kunst, arkitektur og design er virkelig enestående. Det er derfor med stor glede, men også ydmykhet at jeg har takket ja til denne jobben, sier Ingrid Røynesdal.

– Jeg har store ambisjoner for Nasjonalmuseet. Først ser jeg frem til å bli kjent med museets mange dyktige medarbeidere, slik at vi sammen kan sette retning for årene som kommer. Deretter vil jeg bidra til å videreutvikle og forløse det store potensialet som ligger i samlingen, formidlingen, publikumstilbudet, forskningen og den kommersielle driften, sier hun.

– Som leder har jeg alltid likt å arbeide med sterke kunnskaps- og fagmiljøer. Det nye Nasjonalmuseet er en kompleks organisasjon som skal fungere som én stor organisme. Min oppgave som direktør for Nasjonalmuseet blir å sørge for de beste rammer og forutsetninger for at museet skal utføre sitt samfunnsoppdrag på best mulig måte i årene som kommer, sier Røynesdal.

    Ingrid Røynesdal tiltrer i jobben som direktør for Nasjonalmuseet 1. oktober 2023.

    Pressetreff tirsdag 30. mai kl. 12.00
    Det inviteres til pressetreff med Ingrid Røynesdal og Maria Moræus Hanssen i Nasjonalmuseet kl. 12.00 i dag 30. mai.

    MERK: Oppmøtet for pressetreff er ved museets personalinngang på baksiden av bygningen, mot Munkedamsveien. Oppmøte klokken 11.45.

    Påmelding til kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Fadnes: 93256211/olefa@nasjonalmuseet.no

    BIO, Ingrid Røynesdal:
    Ingrid Røynesdal, f. 1978 i Trondheim.

    Høyere utdannelse:
    1999–2005 Master i Statsvitenskap, Universitetet i Oslo
    1998–2005 Solistdiplomutdannelse som klassisk pianist, Norges Musikkhøgskole/Barratt Dues Musikkinstitutt

    Yrkesbakgrunn:
    2013–d.d. Administrerende direktør i Oslo-filharmonien
    2011–2013: Direktør for Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Siljustøl og Lysøen (del av KODE Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen)

    Styreverv:
    2020: Styremedlem i forlagshuset Aschehoug
    2015: Styremedlem i Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, Nestleder i styret siden 2020. Sektorrådsleder for kulturområdet i Spekter siden 2015
    2015: Styremedlem i Talent Norge AS

    Annet:
    Kommentator og anmelder i Aftenposten mellom 2009-2011
    Utbredt virksomhet som klassisk konsertpianist fra 15-årsalder
    4 junior-NM titler i tennis, aldersbestemte klasser

    Emner

    Kontakter

    Ole-Morten Fadnes

    Ole-Morten Fadnes

    Pressekontakt Konstituert kommunikasjonsdirektør +47 932 56 211
    Alv Hågård Gustavsen

    Alv Hågård Gustavsen

    Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358