Gå videre til innhold
Foto: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet
Foto: Annar Bjørgli/Nasjonalmuseet

Pressemelding -

ICOM-CC til Norge i 2026

I september 2026 inviteres konservatorer, forskere og kuratorer fra hele verden til Oslo, når hovedstaden er vertsby for ICOM-CC Triennale Conference. Konferansen vil bestå av et bredt teknisk program over hele landet, i forkant og i etterkant av hovedprogrammet i Oslo.

Det internasjonale museumsfeltet inviteres til Norge for å oppleve «det norske mirakelet», for å sitere den sveitsiske kuratoren og kunsthistorikeren Hans Ulrich Obrist. I løpet av et drøyt tiår er det blitt gjort investeringer av historisk karakter i Oslo, når det kommer til kunst, kulturarv og konservering, da særlig i form av MUNCH, Nasjonalmuseet og det kommende Vikingstidsmuseet.

Disse nye museumsbyggene skaper rom forskning og ny kunnskap, samtidig som de har satt Oslo på kartet som en ekte kulturdestinasjon.

Den kommende konferansen til International Council of Museum – Committee for Conservation (ICOM-CC) er en mulighet for den norske kulturarvsektoren å dele utviklingslinjer og fremskritt i konserveringsfeltet.

Om konferansen
ICOM-CC-konferansene er viktige i den internasjonale kulturarvssekstoren. Opptil 1 000 mennesker fra hele verden, både medlemmer av ICOM og andre, ventes til Oslo. På konferansene utveksles erfaringer, ideer og kunnskap i form av tekniske besøk, foredrag mm. Verdifulle kontakter knyttes med kolleger og representanter fra kulturarvsinstitusjoner. Konferansen er arena for å lære om utvikling og trendene i de ulike feltene innenfor bevaring av kulturarv.

Oslo er en kompakt by. Dette betyr at det faglige og sosiale arrangement, så vel som overnatting, kan planlegges med gangavstand av hverandre, som frigir tid til både faglige aktiviteter, samtaler og formelle og uformelle møter.

Den nasjonale arrangementskomiteen representerer Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø, Alta, Karasjok og Kautokeino.

Kontakt ICOM-CC Oslo 2026: icom-cc2026@nasjonalmuseet.no

Related links

Emner

Kontakter

Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358