Gå videre til innhold
H.M Kong Harald åpner Munch 150 i Oslo rådhus 23. januar 2013

Pressemelding -

H.M Kong Harald åpner Munch 150 i Oslo rådhus 23. januar 2013

Åpningen av Munch-året 2013 markeres med en stor festforestilling og mottakelse i Oslo rådhus 23. januar. H.M. Kong Harald er jubileets høye beskytter. Hele 600 gjester er invitert for å feire Norges største billedkunstner. 

Under festforestillingen i Rådhushallen står Oslo Filharmoniske Orkester for de musikalske innslagene, med komposisjoner av Anton Webern, Edvard Grieg og Arnold Schönberg, mens skuespillerne Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise vil fremføre sitt stykke Munch-fragmenter, som er basert på Edvard Munchs egne tekster.

Blant de øvrige medvirkende er ordfører Fabian Stang, kulturminister Hadia Tajik, samt direktør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff og direktør ved Munch-museet, Stein Olav Henrichsen. 

-Nå braker det endelig løs, sier direktør ved Munch-museet, Stein Olav Henrichsen. -Vi skal først og fremst feire Edvard Munch, men vi ønsker også å øke kunnskap, nysgjerrighet og begeistring for Munchs liv og kunst både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. 

I 2013 er det 150 år siden Edvard Munch ble født. Som pioner innen den moderne europeiske billedkunsten inntar Edvard Munch en posisjon som en av verdens viktigste billedkunstnere. Hans kunst oppleves som universell og tidløs, i dag kanskje mer enn noen sinne. 

Høydepunktet i feiringen blir jubileumsutstillingen "Munch 150". Utstillingen blir den mest omfattende presentasjon av Munchs kunst noen sinne, med over 250 verk fordelt på utstillingsstedene Nasjonalgalleriet og Munch-museet.

-Hovedutstillingen "Munch 150" gir en enestående mulighet til å se de store linjene i Munchs kunst. Vi håper og tror at jubileet og hovedutstillingen vil styrke bevisstheten om Edvard Munchs betydning og sentrale plassering i den internasjonale kulturarven, sier direktør ved Nasjonalmuseet, Audun Eckhoff.

Det er med stor glede vi inviterer pressen til å overvære den store åpningen av jubileet Munch 150 i Rådhuset 23. januar. 

Se vedlagte faktaark for praktiske detaljer under "relatert materiale".

Kontaktinfo

For mer informasjon om arrangementet og program, kontakt Eva Engeset, eva.engeset@munch150.no, tlf: 46 95 01 02.

Arrangementet er åpent for pressen ved akkreditering. Det vil bli angitt plasser. Forespørsler om akkreditering rettes til informasjonsrådgiver Ingvild Åsgård i Bystyrets sekretariat, ingvild.asgard@oslobystyre.no innen onsdag 23. januar kl. 11.00. 

www.munch150.no 

Related links

Emner

Kategorier


Nasjonalmuseet - Vi bygger en ny fremtid for kunsten!

Kontakter

Ole-Morten Fadnes

Ole-Morten Fadnes

Pressekontakt Konstituert kommunikasjonsdirektør +47 932 56 211
Simen Joachim Helsvig

Simen Joachim Helsvig

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 917 64 327
Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358
Mari Grinde Arntzen

Mari Grinde Arntzen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 924 04 969
Birgitte Lie

Birgitte Lie

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 480 06 189
Rannveig Falkenberg-Arell

Rannveig Falkenberg-Arell

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 414 79 544