Gå videre til innhold
Til venstre: Falke Svatun, Brass MIrror Series (Foto: Falke Svatun). Til høyre: Kjersti Johannesen, Tidal Current (Foto: Kjell Brustad)
Til venstre: Falke Svatun, Brass MIrror Series (Foto: Falke Svatun). Til høyre: Kjersti Johannesen, Tidal Current (Foto: Kjell Brustad)

Pressemelding -

Dette er vinnerne av Norges største priser i design og kunsthåndverk

Stiftelsen Scheibler, i samarbeid med Nasjonalmuseet, har i dag gleden av å offentliggjøre vinnere av priser i design og kunsthåndverk for 2020, hver på 250 000 kroner. Prisene er Norges største i sitt slag. Vinnerne av årets priser er Kjersti Johannessen innen kunsthåndverk og Falke Svatun innen design.

Kjersti Johannessen lager stor glasskunst som speiler naturens kontraster

Kjersti Johannessen har i mer enn 20 år markert seg som en av våre mest fremgangsrike glasskunstnere. Glassliping er en av hennes spesialiteter.I objektene utfordrer hun glassets egenskaper, og myke former brytes ofte av skarpe profiler og kontraster. Hun har utviklet unike teknikker for å fremheve farger og lysbrytninger under glassblåsingen.

Johannessen (f. 1977) er utdannet ved Plus Skolen i Fredrikstad, Glas og Keramikskolen På Bornholm og Kosta Glasskolan i Sverige, samt Pilchuck Glass School i Seattle. Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og av Utenriksdepartementet. Hun har representert Norge både på den første European Glass Context i Danmark og på 100% Norway i London. Johannessen har sitt studio i Oslo. Hun er også medlem av gruppen Dynamoglass, som består av 6 kunstnere fra Norge og Sverige.

Falke Svatun tegner nyskapende møbler i et ærlig og sofistikert design

Falke Svatun skaper lamper, møbler og vaser med rene, klare linjer i et minimalistisk formspråk. Hans åpne og eksperimenterende holdning til design illustreres blant annet ved møbler som åpner for flere bruksmuligheter.

Svatun (f. 1987) er utdannet ved University of Technology Sydney, hvor han tok en BA i industridesign i 2011. Han fikk Bo Bedres nykommerpris i 2016, og samme år nevnte New York Times ham som en av de 15 mest interessante nye designere på Salone del Mobile i Milano. I 2017 mottok han Wallpaper Design Award. Hans arbeider er blitt hyllet for sin tidløse enkelhet, og flere er i ferd med å bli skandinaviske klassikere. Svatun etablerte Falke Svatun Studio i 2014, og i 2018 lanserte han designmerket A part sammen med tre andre designere.

Om Stiftelsen Scheibler

Stiftelsens formål er å støtte samfunnsnyttige og kulturelle tiltak, og styret innvilger støtte til konkrete prosjekter med hovedvekt på sosiale tiltak. Stiftelsen deler også ut noen priser. Midlene som deles ut av Stiftelsen Scheibler er avkastning av verdier tilført stiftelsen gjennom salg av Fabritius-konsernet, som ble bygget opp av familien Scheibler. Styrets faglige rådgiver for utvelgelse av kandidater til priser i design og kunsthåndverk er Widar Halén, seniorforsker ved Nasjonalmuseet. Kontaktperson i Stiftelsen Scheibler er Jeanette Persson, jeanette.persson@scheibler.no


Related links

Emner

Kontakter

Simen Joachim Helsvig

Simen Joachim Helsvig

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 917 64 327