Gå videre til innhold
F.v Seniorkurator Knut Astrup Bull, juryleder og seniorkurator Denise Hagströmer, og kurator Hanne Eide fra Nasjonalmuseet. (foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet)
F.v Seniorkurator Knut Astrup Bull, juryleder og seniorkurator Denise Hagströmer, og kurator Hanne Eide fra Nasjonalmuseet. (foto: Ina Wesenberg/Nasjonalmuseet)

Pressemelding -

8. november deles Stiftelsen Scheiblers priser for design, mote og kunsthåndverk ut igjen.

Nasjonalmuseet styrker samarbeidet med Stiftelsen Scheibler om å støtte norsk design, mote og kunsthåndverk.

Fra i år skal vinnerne kåres av en jury bestående av seniorkurator og juryleder Denise Hagströmer (design), seniorkurator Knut Astrup Bull (kunsthåndverk) og kurator Hanne Eide (mote), alle fra Nasjonalmuseet.

Juryleder og de enkelte jurymedlemmene utgår fra Nasjonalmuseet og skal i utgangspunktet fungere for to år av gangen, med mulighet for forlengelse.

Stiftelsen Scheiblers priser går årlig til to utøvere. Prisen er på til sammen 500.000 kroner, som deles av vinnerne.

­- Nasjonalmuseet ønsker å bidra til oppmerksomhet og heder for designere, moteskapere og kunsthåndverkere som jobber i Norge. Stiftelsen Scheibler har i en årrekke bidratt konkret til å støtte utøvere innen disse feltene og vi er glade for å kunne bidra med museets faglighet i dette arbeidet, sier Stina Høgkvist, avdelingsdirektør Samling, ved Nasjonalmuseet.


En million til design, mote og kunsthåndverk
Stiftelsen Scheiblers priser har blitt delt ut siden 1993. Rammen for prisutdelingen var først Kunstindustrimuseet og senere Nasjonalmuseet. Prisene har bidratt til å støtte utviklingen av design, mote og kunsthåndverk i Norge i 30 år.

Årets prisoverrekkelser vil foregå i Nasjonalmuseet 8. november. Da deles både prisene for 2023 og 2022 ut, altså til sammen en million kroner til norsk design, mote og kunsthåndverk.

Om prisen
Prisen skal stimulere utøvere som er i begynnelsen av sin karriere til videre faglig utvikling.

Prisvinnerne skal være virksomme i Norge, eller være norske statsborgere med virke i utlandet.

Prisvinnernes praksis bør være i dialog med sin samtid og gi resonans innen design-, kunsthåndver - eller motefeltet.

Mottakerne av prisen skal være fremragende innenfor, eller på tvers av disse disiplinene

Vinnerne velges ut av juryen.

Om Stiftelsen Scheibler
Stiftelsen Scheibler er en allmennyttig stiftelse som årlig deler ut 12-14 millioner kroner til sosiale og kulturelle formål, hovedsakelig i Oslo-området. Stiftelsen ble etablert av familien Scheibler som i sin tid eide Fabritius Trykkerier mv som den gang var Norges største grafiske bedrift.

For spørsmål om Stiftelsen Scheibler kontakt styreleder Erik Garaas, tlf 913 52 887.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Alv Hågård Gustavsen

Alv Hågård Gustavsen

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 916 76 358

Relatert innhold