Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Siri Aurdal, Bølgelengder – rekomponert, Vigelandsparken, 2016. Foto: Galleri Riis / Vegard Kleven

Innkjøp: Siri Aurdals Bølgelengder til Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet kjøper Siri Aurdals monumentale verk Bølgelengder. Denne uken åpner Venezia-biennalen hvor Siri Aurdal viser et nytt verk i denne serien, laget spesielt til utstillingen i den nordiske paviljongen.

Eirik Kydland. Foto: Rune Mortensen

Ny kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet

Eirik Kydland er ansatt som kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet. Kydland har bred erfaring fra kommunikasjonsfaglig arbeid og som journalist og redaktør. De siste årene har Kydland vært kommunikasjonssjef ved KODE Kunstmuseene i Bergen.

– Dette er en kjempespennende stilling. Jeg takker for tilliten og ser virkelig frem til å bli kjent med mine nye kolleger og tre inn i en så stor og vi

​Sommerutstillingen i Nasjonalmuseet – Arkitektur som åpner 9. juni viser: Hva kjennetegner norsk arkitektur mellom 2011 og 2016?

En flytende utleiehytte i havnebassenget i Oslo, minnested på Utøya, og et besøkssenter for hulemalerier som graver seg nennsomt inn i landskapet i Lascaux, Frankrike, tegnet av Snøhetta. Dette er noen av prosjektene publikum får se i «Et sted å være. Norsk samtidsarkitektur 2011–2016». Førvisning for pressen 8. juni kl. 12.00. Påmelding til pressesjef Elise Lund, elise.lund@nasjonalmuseet.no

Nasjonalgalleriet. Foto: Nasjonalmuseet

Kvalitetssikringsrapporten om Nasjonalgalleriets fremtid

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har denne uken mottatt kvalitetssikringsrapporten om framtidig bruk av statens eiendommer og bygningsmasse i Tullinløkka-området. Dette er en oppfølging av den konseptvalgutredningen som Statsbygg fikk utarbeidet med anbefalinger for bruk av Nasjonalgalleriet og resten av området. Det er denne konseptvalgutredningen som nå er kvalitetssikret av eksterne akt

​Tori Wrånes med sin første store separatutstilling i Norge

Velkommen til utstillingen «Tori Wrånes. Hot Pocket» som åpner 21. april i Museet for samtidskunst. Førvisning for pressen onsdag 19. april kl. 11.00. Påmelding til pressesjef elise.lund@nasjonalmuseet.no «Hot Pocket» er den første store presentasjonen av Tori Wrånes’(f. 1978) kunst. I utstillingsperioden blir det også verdenspremiere på performancen «Sirkling».

Forlenget søknadsfrist: kommunikasjonsdirektør

Søknadsfristen for stillingen som kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet er forlenget til 24. april. For nærmere informasjon eller spørsmål, ta gjerne kontakt med Geir Fottland i ISCO Group, tlf. 22 06 87 00 / e-post fottland@iscogroup.no.

Sunn økonomi i Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet i en god økonomisk situasjon. Vi har god likviditet, og har over tid hatt høy egenkapital.
I 2016 benyttet museet egenkapital til kunstinnkjøp, da anledningen bød seg til å kjøpe flere eksepsjonelle kunstverk. Vi er spesielt tilfredse med å ha anskaffet et verk av den betydelige kunstneren Ilya Kabakov, som vil være til stor glede for publikum. Museet har i 2016 kjøpt inn kunst f

​Nasjonalmuseet har kjøpt pappapermserie som vises i fotoutstilling i Museet for samtidskunst.

Nasjonalmuseet kjøpte nylig tre verk i serien «Fathers» av fotokunstner Verena Winkelmann . Alle de tre innkjøpte verkene er med i utstillingen «SNAP. Dokumentar og portrett. Fotografier fra samlingen», som åpnet 17. februar og står til 3. september i Museet for samtidskunst. Winkelmann har med serien «Fathers»markert sin posisjon som en betydelig stemme innen portrettfotografi i samtidskunsten.

Vinner  av Scheibler prisen 2016  i design på  NOK 200. 000,- , ble  industridesigner Lars Beller Fjetland. Prisen deles ut 8. mars  kl. 12 i Nasjonalgalleriet. Pressen er velkommen!

​ Vinnere av Norges største kunsthåndverks- og designpriser 2016 fra Stiftelsen Scheibler er kåret.

Stiftelsen Scheibler har i samarbeid med Nasjonalmuseet gleden av å invitere pressen til utdelingen av Scheiblers priser i design- og kunsthåndverk for 2016, hver på NOK 200 000,-. Utdelingen finner sted onsdag 8. mars 2017 kl. 12.00 i Nasjonalgalleriets auditorium, Universitetsgaten 13, Oslo. Prisvinnerne vil være tilstede og tilgjengelige for intervjuer etter at prisutdelingen har funnet sted.

​I tiårene etter andre verdenskrig ble USA toneangivende i Vestens kunstliv: The Great Graphic Boom i Nasjonalgalleriet

Med sitt flerkulturelle samfunn og sin åpenhet overfor flyktninger og immigranter, blomstret kulturen i USA før, under og etter andre verdenskrig. Nasjonalmuseets nye utstilling i Nasjonalgalleriet «The Great Graphic Boom. Amerikansk grafikk 1960-1990» tar for seg denne lite kjente side ved det amerikanske gjennombruddet. Førvisning for pressen torsdag 2. mars kl. 11 i Nasjonalgalleriet.

Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo (42) blir Audun Eckhoffs etterfølger som direktør ved Nasjonalmuseet, for en åremålsperiode på seks år. Hindsbo kommer fra jobben som direktør for KODE Kunstmuseene i Bergen. Hun tiltrer stillingen 1. juni 2017.

Vis mer