Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Forlenget søknadsfrist: kommunikasjonsdirektør

Søknadsfristen for stillingen som kommunikasjonsdirektør i Nasjonalmuseet er forlenget til 24. april. For nærmere informasjon eller spørsmål, ta gjerne kontakt med Geir Fottland i ISCO Group, tlf. 22 06 87 00 / e-post fottland@iscogroup.no.

Sunn økonomi i Nasjonalmuseet

Nasjonalmuseet i en god økonomisk situasjon. Vi har god likviditet, og har over tid hatt høy egenkapital.
I 2016 benyttet museet egenkapital til kunstinnkjøp, da anledningen bød seg til å kjøpe flere eksepsjonelle kunstverk. Vi er spesielt tilfredse med å ha anskaffet et verk av den betydelige kunstneren Ilya Kabakov, som vil være til stor glede for publikum. Museet har i 2016 kjøpt inn kunst f

​Nasjonalmuseet har kjøpt pappapermserie som vises i fotoutstilling i Museet for samtidskunst.

Nasjonalmuseet kjøpte nylig tre verk i serien «Fathers» av fotokunstner Verena Winkelmann . Alle de tre innkjøpte verkene er med i utstillingen «SNAP. Dokumentar og portrett. Fotografier fra samlingen», som åpnet 17. februar og står til 3. september i Museet for samtidskunst. Winkelmann har med serien «Fathers»markert sin posisjon som en betydelig stemme innen portrettfotografi i samtidskunsten.

Vinner  av Scheibler prisen 2016  i design på  NOK 200. 000,- , ble  industridesigner Lars Beller Fjetland. Prisen deles ut 8. mars  kl. 12 i Nasjonalgalleriet. Pressen er velkommen!

​ Vinnere av Norges største kunsthåndverks- og designpriser 2016 fra Stiftelsen Scheibler er kåret.

Stiftelsen Scheibler har i samarbeid med Nasjonalmuseet gleden av å invitere pressen til utdelingen av Scheiblers priser i design- og kunsthåndverk for 2016, hver på NOK 200 000,-. Utdelingen finner sted onsdag 8. mars 2017 kl. 12.00 i Nasjonalgalleriets auditorium, Universitetsgaten 13, Oslo. Prisvinnerne vil være tilstede og tilgjengelige for intervjuer etter at prisutdelingen har funnet sted.

​I tiårene etter andre verdenskrig ble USA toneangivende i Vestens kunstliv: The Great Graphic Boom i Nasjonalgalleriet

Med sitt flerkulturelle samfunn og sin åpenhet overfor flyktninger og immigranter, blomstret kulturen i USA før, under og etter andre verdenskrig. Nasjonalmuseets nye utstilling i Nasjonalgalleriet «The Great Graphic Boom. Amerikansk grafikk 1960-1990» tar for seg denne lite kjente side ved det amerikanske gjennombruddet. Førvisning for pressen torsdag 2. mars kl. 11 i Nasjonalgalleriet.

Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet

Karin Hindsbo (42) blir Audun Eckhoffs etterfølger som direktør ved Nasjonalmuseet, for en åremålsperiode på seks år. Hindsbo kommer fra jobben som direktør for KODE Kunstmuseene i Bergen. Hun tiltrer stillingen 1. juni 2017.

Modell av det nye Nasjonalmuseet. Foto: Nasjonalmuseet / Frode Larsen

Invitasjon til pressemøte om direktørstillingen i Nasjonalmuseet

Velkommen til pressemøte om direktørstillingen i Nasjonalmuseet i dag. TID: Mandag 6. feb kl. 11.00-12.00 STED: Mellomstasjonen, Brynjulf Bullsplass 2 Styreleder Linda Bernander Silseth vil presentere direktøren som innsettes i åremålsstillingen. Styreleder og direktør vil være tilgjengelig for pressen etter kunngjøringen.

​Stormønstring med fokus på dokumentar- og portrettfotografi i Nasjonalmuseet: Fra sosialdokumentarens pionerer i USA til Torbjørn Rødlands emosjonelle billedspråk via Vibeke Tandbergs og Cindy Shermans identitetsproblematikk.

Utstillingen «Snap. Dokumentar og portrett. Fotografier fra samlingen» viser et spenn fra fotografikunstens vugge på 1800-tallet og frem til dagens neo-konseptuelle uttrykksformer. Førvisning for pressen onsdag 15. februar kl. 11 i Museet for samtidskunst. Påmelding til pressesjef Elise Lund, elise.lund@nasjonalmuseet.no.

Den legendariske arkitekten Lina Bo Bardis  glasshus Casa de Vidro  i  São Paulo, vises i Sverre Fehns glasspaviljong. Foto Instituto Lina Bo e P.M. Bardi, São Paulo.

​En dialog mellom Lina Bo Bardi og Sverre Fehn: Casa de Vidro vises i Fehns paviljong. Parallelt vises norske glasshus i Hvelvet.

Lina Bo Bardis ikoniske glasshus i São Paulo, Casa de Vidro fra 1952, vises i Sverre Fehns glasspaviljong fra 2008. Sammenstillingen av Bo Bardi og Fehn setter i gang en dialog mellom to arkitekter som aldri møtte hverandre. Likevel finnes det mange paralleller i deres verk. Utstillingen omfatter også nye bestillingsverk av den tyske kunstneren Veronika Kellndorfer med motiver fra Casa de Vidro.

Snart å se i en utstilling i Nasjonalgalleriet: Grafisk verk av Jasper Johns gitt i gave til Nasjonalmuseet som en hyllest til Hennes Majestet Dronning Sonja.

Det handler om en av Jasper Johns’ mest kjente litografier; Savarin fra 1981. Johns regnes som en av de viktigste nålevende kunstnere med røtter i 1950-årenes banebrytende kunstliv i New York. Verket vil bli vist på Nasjonalmuseets kommende utstilling The Great Graphic Boom i Nasjonalgalleriet, som åpner 3. mars 2017.

Vis mer