Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Dóra Maurer, Reversible and Changeable Phases of Movements 5 (1972).

De unge giverne kommer!

En rekke internasjonale museer, som Tate og Guggenheim, har i de siste årene knyttet til seg et yngre publikum gjennom såkalte mesengrupper. Etter initiativ utenfra, kastet Nasjonalmuseet seg i fjor på bølgen og etablerte plattformen 20|20 for unge kunstentusiaster mellom 20 og 40 år som ønsker å lære mer om samtidskunst og samtidig bidra til å videreutvikle museets samling.

Om samarbeidet Canica – Nasjonalmuseet

Pressemelding fra Audun Eckhoff. Jeg har over tid hatt en god dialog med Stein Erik Hagen om Canica-samlingen. Denne ønsker jeg skal fortsette direkte - ikke via pressen. Jeg har fått med meg siste utvikling i saken, og mener at Hagens reaksjon indikerer at han ønsker ro. Dette respekterer jeg.

Svært gode besøkstall for Nasjonalmuseet så langt i 2016

​Over 300 000 besøkende har så langt satt sine ben innenfor Nasjonalmuseets fire visningssteder i 2016. Dette gir en økning på 12,8 prosent fra totalt antall besøkende på samme tid i fjor. Det ligger an til at 2016 kan gi besøksrekord dersom publikum fortsetter å strømme til Nasjonalmuseet!

Utlysning av direktørstilling

Direktør Audun Eckhoff ved Nasjonalmuseet har en åtte års åremålskontrakt som utløper 25.3.2017. Styret har av prinsipielle årsaker besluttet en full utlysning av stillingen. Styret ved Nasjonalmuseet håper på en god tilgang av søkere, inkludert nåværende direktør.

Ny utstilling for barn: Lås opp og opplev banken!

Nyttårsaften 1835 brøt den berømte og beryktede mestertyven Ole Høiland seg inn i Norges Bank – nå Nasjonalmuseet – Arkitektur. I pengehvelvet der tyven klarte å bryte seg inn, som den eneste i bankens historie, vises nå utstillingen «Lås opp! Norges Bank 200 år». Utstillingen åpner under Norges Banks bursdagsfeiring på Bankplassen 19. juni.

​En utstilling som setter nordisk kunst og design i et nytt lys: Japanomania i Nasjonalgalleriet og Kunstindustrimuseet

Opplev japansk- inspirerte verk av Gerhard Munthe, Helene Schjerfbeck, Oda Krohg og Nikolai Astrup sammen med verk av Monet, Gauguin og van Gogh. Nasjonalmuseet ønsker velkommen til førvisning for pressen 16. juni kl. 11 i Kunstindustrimuseet og deretter går turen til andre del av utstillingen som er i Nasjonalgalleriet. Påmelding til pressesjef elise.lund@nasjonalmuseet.no innen man. 13. juni.

​KUNST I OSLO I SAMARBEID MED RØDE KORS

​KUNST I OSLO I SAMARBEID MED RØDE KORS

Oslo Kunstforening har sammen med Tegnerforbundet og Nasjonalmuseet tatt initiativ til «Kunst i Oslo», som er et samarbeid med Røde Kors om fri entré til grupper som befinner seg i en integreringsfase. Totalt er 19 museer og kunsthaller i Oslo med i denne ordningen. Billettene er tilgjengelige via aktivitetene i Oslo Røde Kors, som for eksempel Flyktningguiden og Stella – Røde Kors kvinnesenter.

Utstilling om Nordens begeistring for det eksotiske Japan: Japanomania i Nasjonalgalleriet og Kunstindustrimuseet

For første gang vises den japanske kunstens mangfoldige innflytelse på nordisk kunst og design omkring 1900. Verk av Gerhard Munthe, Thorvald Bindesbøll, Bruno Liljefors, Helene Schjerfbeck og Oda Krohg, presenteres sammen med verk av pionerer som Monet, Gauguin og van Gogh. Utstillingen åpner 17. juni, og vises på to steder som innbefatter både Nasjonalgalleriet og Kunstindustrimuseet.

Vis mer